duminică, 23 iunie 2013

POGORAREA SFANTULUI DUH         Duminica Pogorarii Duhului Sfant, numita si Cincizecimea sau Rusaliile, este o sarbatoare mare si sfanta, in care ne aducem aminte de venirea Duhului Sfant peste Ucenicii si Apostolii Mantuitorului Iisus Hristos adunati laolalta, eveniment urmat de Botezul primilor crestini.

      In aceasta zi de Rusalii se aduc in biserica pentru binecuvantare frunze de tei sau de nuc, intrucat ele ne amintesc simbolic de limbile ca de foc prin care s-a aratat harul Duhului Sfant lucrator in ucenicii lui Hristos, trimisi de El sa binevesteasca Evanghelia Sa in limbi diferite, adica popoare diferite, pana la marginile pamantului, incepand de la Ierusalim. Prezenta acestor multe frunze la Sarbatoarea Rusaliilor ne indeamna sa ne rugam Domnului nostru Iisus Hristos sa pazeasca Biserica Sa cea una sfanta alcatuita din persoane si popoare diferite si sa binecuvanteze cu harul Sau intreaga natura sau creatie, in care viata este dar al Duhului Sfant (cf. Psalm 103, 30-31).

      Sfanta Treime este sarbatoarea ce urmeaza a doua zi dupa Rusalii si este ziua in care gospodinele impart pentru cei raposati orez cu lapte si pasat.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CUM VI SE PARE???...